Kiezen

Een wijs advies; kiezen vanuit je hart. Je gevoel volgen. Het is ook zeker waar. Toch ook niet helemaal vind ik……

Kleine keuzes, grote keuzes

We maken allemaal keuzes, de hele dag door. Kleine keuzes en grote. En bij die grote keuzes nemen we de tijd om af te wegen wat onze beste optie is. Verstandelijk kijk je naar wat handig en praktisch is. Strategisch kiezen bij gevoelszaken kan vaak verkeerd uitpakken. Wat verstandelijk de beste keuze is hoeft op lange termijn niet altijd de beste te zijn.

Volg je gevoel….toch?

Kies met je hart is het wijze spreekwoord. Je voelt welke keuze het beste voelt. Een no-brainer zou je dan toch denken. Toch is dat niet altijd waar. Kiezen vanuit je hart is geen automatische garantie voor succes. Emoties kunnen zo sterk zijn dat we niet in staat zijn om het totaalplaatje te overzien. Wanneer je je alleen laat leiden door je emoties bij het kiezen loop je het risico wispelturig te zijn. Afhankelijk van je emotionele staat kies je.

Zoek het hogere perspectief

Bij het maken van een keuze kun je in eerste instantie kijken naar de praktische kant. Focus je daarna op je emoties, wat voel ik en waarom. En probeer dan eens alles te bekijken vanuit een hoger perspectief. Aanschouw je emoties, zie ze vanaf een afstandje in plaats van ze helemaal te doorvoelen. Je bent een toeschouwer in jezelf. Maak contact met je eigen kracht vanbinnen. Dit kan je namelijk helpen je zaak heel anders te bekijken. Vanuit dit krachtige perspectief maak je de keuze. Op deze manier maak je de keuze vanuit een diepe wijsheid die de emoties overstijgt. De keuze is vanuit kracht gemaakt en past helemaal bij jou. Je zult niet meer twijfelen.

Opgepast!

Een waarschuwing is wel op de plaats. Vanuit jouw kern en kracht kunnen je keuzes wel eens heel anders zijn dan men van je gewend is. Buiten de gebaande wegen wellicht. Vertrouw op jezelf. Uiteindelijk is het jouw keuze, van binnenuit.

Graag hoor ik van je welke keuzes jij hebt gemaakt. Vind je kiezen nog steeds lastig? Je kunt een gratis Zielsinspiratiegesprek afspreken via google hangout waarin ik je help knopen door te hakken vanuit jouw kracht. Maak een afspraak via info@janineheussenhinskens.nl