Een goede healing

Heb je wel eens een healing gehad? Of misschien zelfs gegeven? Dan heb je vast ervaren hoe krachtig een goede healing kan zijn. Hoeveel je ervan geleerd hebt en hoe je leven erna veranderd is. Dat er opeens weer beweging kwam in vastgeroeste patronen. Dat je je veel beter over jezelf bent gaan voelen en meer zelfvertrouwen hebt. Dat je weer vooruit kunt in je leven. En dat is heerlijk en geweldig.

De valkuil

Ik hou ervan. Ik vind het magisch als ik een mooie healing ontvang en ik geniet er nog meer van om healingen te geven. Echter zie ik regelmatig om me heen dat het omslaat in een valkuil. En daarmee bedoel ik healen om het healen. Een oneindige zoektocht naar de volgende blokkade of het diepliggende trauma. Een tijdrovende bezigheid met als doel helemaal heel of compleet te zijn. En mensen stellen hun dromens en verlangens vervolgens uit totdat ze weer heel zijn.

Ultieme afleider

Ik geloof dat het niet nodig is om alle blokkades te healen en alle trauma op te hoeven lossen voordat jij de beste versie van jezelf kunt zijn. Als je daarna blijft zoeken is het een afleiding om niet in je kracht te kunnen staan. Je stapt dan in de valkuil eerst alles te moeten healen. Zo kun je lange tijd hiermee bezig blijven en belangrijke stappen voor jezelf uitstellen omdat je de overtuiging hebt dat je eerst helemaal geheeld moet zijn om te zijn wie je wilt zijn. En hoe zonde is dat wel niet.

Jij bent goed genoeg

Laat me je nu al vertellen: je bent precies goed zoals je bent. Er is namelijk niks mis met jou. Als je kijkt via de ogen van je ziel zul je voelen dat je op zielsniveau niet beschadigd of getraumatiseerd bent en dat je niet eindeloos hoeft te helen. Als je je verbindt met jouw unieke zielskracht voel je wat echt belangrijk voor je is. Je overziet je leven vanuit een ander perspectief.

Helaas

En laat ik dan ook maar meteen heel eerlijk zijn: perfect word je nooit. Ben ik ook niet en ga ik ook nooit zijn. Ik heb mezelf ook jarenlang klein gehouden, omdat ik dacht dat ik zelf helemaal perfect moest zijn voordat ik in staat was om anderen te kunnen helpen. Daarmee heb ik uiteindelijk niemand geholpen, geen anderen en mezelf al helemaal niet. Maar als jij jezelf toelaat om jezelf te zijn en je elke dag ervoor kiest de beste versie van jezelf te zijn, geeft dat ruimte. Dit geeft een boodschap van goed is goed genoeg. Dan kun je jezelf nog altijd uitdagen te blijven groeien.

Functioneel healen

Ik weet dus zelf hoe krachtig en machtig healingen zijn, ik ben er goed in om ze te geven. Ik heb zowel bij mijzelf en mijn klanten ervaren hoe anders je leven kan zijn na het ontvangen van een krachtige healing. Maar mijn insteek is nu om alleen datgene te healen wat ons ervan weerhoudt om ons te verbinden met ons innerlijk weten en onze zielskracht. Zodat jij kunt ervaren hoe uniek en bijzonder jij bent.

En geef eerlijk toe, dat is toch mooi? Perfect bijna...niet?