Een nieuwe avontuur! Een opwindend volledig onbekend avontuur. Daar verlangde hij naar tot in zijn gigantische walvissenstaart. De zeeën waarin hij heel zijn leven rond zwom leerde hem niets nieuws meer. Elke dag was zoals de vorige, voorspelbaar, weinig spannend en volgens vast patroon. Het verheugd borrelen van blijdschap diep in zijn buik leek heel lang geleden. In plaats daarvan knaagde een onrust onbehaaglijk in zijn buik. Een soort gemis dat hij niet kon thuisbrengen. Er moet toch meer zijn dat dit? Is dit alles? Moet ik zo nog jaren door zwemmen? Wat is het doel daarvan? Het lijkt zo nutteloos. Betekende dit dat hij volwassen werd? Bestaat deze intense blijdschap alleen in je jeugd?

Hij voelde zich alleen. Andere walvissen van zijn leeftijd begrepen werkelijk niet wat hij bedoelde als hij sprak over zijn onrust van binnen. De meeste ouderen vonden dat hij zich moest aanpassen en dat hij maar moest waarderen dat hij zo vrij kon rondzwemmen. En dan was er nog een groepje wijze walvissen die hem slechts glimlachend aankeken wanneer hij sprak over zijn verlangens. Zij leken een rust te hebben vanbinnen waar hij jaloers op was. Misschien zou de rust met de jaren komen. Teleurgesteld zwom de walvis naar de oppervlakte van het water. Hij zocht met zijn ogen zijn vriend op de rotsen.

De zeehond kende de mooiste verhalen. Verhalen over een wereld van buiten aarde. Van werelden tussen de sterren. Vol van mogelijkheden en dromen die je voorstellingsvermogen te boven gaan. Magische plekken waar de helden koers vaarden op innerlijke kompassen en vertrouwen. Zo beleefden de helden uit de verhalen de mooiste avonturen. De donkere ogen van de zeehond gloeiden van magie tijdens het vertellen. Urenlang kon de jonge walvis luisteren naar zijn vriend.

“Ik ga op avontuur” deelde hij zijn vriend de zeehond mee. “Ik ga zwemmen buiten de richtingen die onze familie zwemt. Ik ga reizen naar zeeën waarin ik nog nooit heb gezwommen. Ik laat me niet langer tegenhouden door mijn familie die mijn dromen niet begrijpen. Ik kan zo niet doorgaan. Ik wil de ingang vinden naar die werelden buiten aarde. Ik wil ook avonturen vol magie. Welke route moet ik nemen?” De ogen van de zeehond leken nog meer zwart te worden: “Volg je hart, dat is de enige ingang.”

De walvis zwom overal in de wereld waar zijn hart hem bracht. Hij vertrouwde enkel op zijn gevoel en zwom in de mooiste en diepste zeeën. Zijn intuïtie bracht hem op de juiste plaatsen en behoedde hem dikwijls voor gevaar. Elke nieuwe zee was een ontdekkingsreis en de walvis voelde zich trots, blij en volwassen. Na een aantal maanden voelde hij steeds minder blijdschap bij elke nieuw plek. Zijn enthousiasme leek uit hem te sijpelen bij elk vertrek naar een nieuwe plaats. Hij miste zijn familie. Hij verlangde naar de rust die de oude walvissen omringde. En hij dacht aan de magie in de verhalen van zijn vriend de zeehond. Want hoe bijzonder zijn reizen ook waren, zijn onrust van binnen leek er niet mee af te nemen. Het bracht hem niet die voldoening die hij had verwacht te vinden. Hij had al die tijd zijn hart gevolgd en had veel mooie avonturen beleefd. Maar de beloofde magie had hij niet gevonden.

Zijn verlangen naar thuis werd zo groot dat hij besloot koers te zetten naar zijn eigen zee. Na enige tijd begon hij de omgeving te herkennen. Alles voelde bekend en vertrouwd. Hij was thuis. Een warm gevoel bekroop zijn hele lijf en gloeide tot in zijn grote staart. Zijn hart leek te exploderen van blijdschap. Dankbaarheid overspoelde hem. En op dat moment leek het alsof zijn zicht veranderde. Zijn oren suisden en hij werd meegezogen naar binnen en van daaruit buiten zijn gigantische lichaam. Steeds hoger en hoger boven de aarde, in het universum. Daar zweefde en zwom de walvis in de donkere ruimte tussen de werelden en de sterren. De energie was zo anders dan de zeeën op aarde, maar tegelijkertijd voelde het ook zo ontzettend vertrouwd. Hij was niet alleen, er waren velen. Vaag herkende hij enkele wijzen van thuis. Een diepe rust verwarmde zijn buik volledig. Tussen deze werelden was hij ook thuis. Zijn magische avontuur was begonnen...