Comfortzone

We kennen het allemaal. Dat muurtje om ons hart om ons te beschermen. Om ons minder kwetsbaar te voelen en om minder gekwetst te kunnen worden. Tegen bepaalde mensen uit onze omgeving, of tegen hele volksstammen. Het is een overlevingsstrategie geworden. Ontstaan in een situatie waarin je niet veilig was. Je strategie werkte en daarom heb je deze uit voorzorg in stand gehouden. Dit gebeurt vaak zo onbewust dat we het niet eens merken.

Van comfortzone naar gevangenis

Als je aan je persoonlijke groei werkt ga je voor jezelf zorgen, meer jezelf uiten. Stap voor stap. We veranderen. We willen verder groeien , maar lopen opeens tegen onszelf aan. We willen voelen en ontvangen van anderen maar weten dan niet meer hoe. Je muurtje dat ooit een overlevingsstrategie was, werkt nu tegen je. Je voelt je beperkt en benauwd en gevangen. Dat wat ooit veilig was is nu niet meer veilig. Het is een blokkade in je groei. Een blokkade jezelf kunnen zijn, vrij te zijn.

Herkenbaar?

Ik herken het zelf en zie het ook bij mijn klanten. Met name de zachte lieve en (hoog)gevoelige mensen. De buitenwereld is hard en zij voelen de noodzaak zichzelf te beschermen. Totdat dat benauwd wordt, gevangen aanvoelt. Ze willen vrij zijn, maar weten niet meer hoe. Ze willen groeien en zichtbaar worden.

Het begint met een besluit

Hoe los je het dan op? Gedrag dat je je leven lang vertoont kun je toch niet zomaar omdraaien? Het begint met een besluit. Een besluit tot in je tenen dat je vrij wilt zijn. Dat je je niet langer wilt inhouden. Dat je in jouw grootsheid gaat staan. Dat je begrijpt dat jouw zachte lieve kracht een kracht is en geen zwakte. Dat je er bergen mee kunt verzetten als je dichtbij jezelf blijft.

Geen muur nodig

Dan ga je diep in jezelf kijken, verbinden met jouw innerlijke kracht. Naar datgene dat jou uniek maakt. Daar is niets gekwetst, niets kapot of beschadigt. Jij bent nog steeds jij, jouw innerlijke Zielskracht is nog steeds sterk en hetzelfde. Je bent misschien de ingang naar deze verbinding verleert, maar jouw kracht is er nog altijd.

Magie

Je kunt aan iemand zien als hij of zij weer in contact komt met diens Zielskracht. Ik zie klanten veranderen in gezichtsuitdrukking en energie. Het gezicht ontspant en de ogen sprankelen. Ze zijn vrolijk en voelen zich bekrachtigd. Ze zijn doelgericht en hebben weer overzicht. Hun energie is sterk en groot om hun lichaam. Hun hart gaat weer open. Ik vind dat ware magie!

Zielskracht

Wat geeft het een ruimte om weer in verbinding te komen. Op jouw eigen tempo, op jouw manier. Wat geeft het een positieve bevestiging van datgene dat jouw hart al wist. Jij bent krachtig, jij bent veilig. Omdat jouw kern volledig van jou is, onverwoestbaar en sterk. En dat lief mens is jouw Zielskracht!

Hoe denk jij erover? Heb jij nog muurtjes om je hart? Ben je klaar om hier een besluit over te nemen? Wil je een gratis Zielsinspiratiegesprek klik hier. Heb je nog een vraag of opmerking mail me op info@janineheussenhinskens.nl