Energie

Alles is energie. Jij draagt een bepaalde energie. Jij draagt bij aan energievelden in en rondom je. De wereld als geheel heeft een energie. Groepen mensen hebben een energie, culturen zetten een energie neer.

Kijken door de ogen van je ziel

Als je kijkt vanuit de ogen van je ziel naar jouw energie en deze energie groot maakt zodat je deze in en rondom je lichaam voelt, voel je je op je best. Je bent dan 100% jezelf. En natuurlijk hebben andere energievelden invloed op jouw energie, maar jouw kern die blijft hetzelfde. Naarmate jouw bewustzijn groeit zal jouw energieveld zich ook nog meer afstemmen, bijschaven.

Zielskracht

Als je voelt vanuit je ziel zul je zielskracht kunnen omschrijven in enkele woorden die heel kenmerkend zijn voor wie jij bent, jouw kernwaardes. Deze woorden en waardes zijn voor iedereen anders, maar wat ik heel vaak tegenkom zijn hooggevoelige, lichtdragende liefdevolle zielen.

Onze kern versus dagelijks leven

En als we dan kijken naar energieën van onze wereld, onze cultuur, dan zijn deze waardes ondergeschoven kindjes, ondergewaardeerde kwaliteiten. Intuïtie en gevoelens zijn individueel heel mooi, maar als maatschappij kunnen we er nog weinig mee. Dat maakt dat jij als individu een mooie spirituele ontwikkeling kunt doorgaan, maar dit nog te weinig laat zien aan iedereen. Als je datgene wat jij laat zien, jouw energie, vertaald als een etalage, zijn veel van onze etalages hetzelfde, weinig onderscheidend en neutraal. Jij bent hoogst waarschijnlijk ook zo’n mooie bijzondere ziel, die al heel jong begrepen heeft zich te moeten aanpassen en ook heeft besloten deze kernkwaliteiten niet perse in je eigen etalage te tonen.

Verandering

De wereld is aan het veranderen. Meer en meer mensen hebben behoefte aan echte onderlinge verbindingen, om werkelijk gezien en gewaardeerd te worden. Heel veel gedrag is uiteindelijk terug te leiden naar deze verlangens. En in deze verandering ligt dus het bestaansrecht en noodzaak van deze prachtige zielen. Zij zijn hier om de aanzet tot het verschil te maken. Wij mogen allemaal onze bijdrage daaraan leveren. En als je heel eerlijk bent, weet je (diep van binnen) dat dat ook voor jou geldt. Maar in het dagelijks leven ons gedrag en overtuigingen daarop aanpassen blijkt nog een hele uitdaging.

Tweestrijd

De tweestrijd gaat dus over weten en voelen wie je bent vanuit je ziel en het uitdragen van jouw kernwaardes in je etalage versus functioneren in onze samenleving (erbij horen, gewaardeerd voelen en verbonden voelen met jouw dierbaren).

Jouw etalage

Ik denk dat het tijd is dat we onze etalages gaan herorganiseren. Dat we mogen etaleren wat ons uniek en bijzonder maakt, in plaats van aan de overkant en naast ons te kijken in de etalage en die van ons daarop af te stemmen.
En natuurlijk hou jij de regie. Er zullen situaties zijn waarin je het licht van je etalage beter even kunt dimmen. In andere situaties zul je de neonverlichting willen aanzetten. Maar je etalage zal er staan en dat zal jou bekrachtigen en ondersteunen. En zou maak je het voor anderen ook makkelijker om hun etalage opnieuw in te richten.

Dus wat zeg je ervan? Hoe staat het met jouw etalage? Welke pronkstukken komen er bij jou in? Ik hoor graag van je. Stuur me een email op info@janineheussenhinskens.nl. Kun je hulp gebruiken bij het herinrichten van jouw etalage? Laat het me weten via bovenstaand emailadres, dan plannen we samen een afspraak.