Welk verlangen heb jij?

We hebben allemaal goede voornemens. Mogelijk heb je voor het nieuwe jaar geen expliciete goede voornemens gemaakt, maar je hebt zeker verlangens die je in je realiteit wilt waarmaken of punten die je wilt veranderen in ons leven.

Achterliggend doel

Het is heel belangrijk om ons doel goed in oog te houden. Om ons hieraan te herinneren als onze motivatie tot veranderen begint te vervagen. En ons doel werkt beter als we de onderliggende emoties en energie kunnen beschrijven die horen achter ons concrete doel. Ik zal een aantal voorbeelden geven ter verduidelijking. Stel je hebt je voorgenomen meer te gaan bewegen. Je doel is 2x per week sporten. Wat is dan je achterliggende gevoel dat je wilt bereiken? Hoe voel je je als je 2x per week sport? Je hebt meer energie, je voelt je prettiger in je eigen lichaam. Of mogelijk verlang je naar meer geld, je lijkt altijd tekort te hebben en je bent het beu. Je doel is meer geld ontvangen. Je achterliggende doel is dan (financiële) vrijheid. Meer geld is dan een middel om je achterliggende doel te bereiken. Hoe voelt vrij zijn voor jou? Geen zorgen en stress meer om rekeningen te betalen, vrij om te kopen wat je wilt wanneer je het wilt.

Vrijheid

Voor mij is mijn achterliggende doel echt vrijheid. Ik heb zo’n verlangen naar vrijheid dat dit zich vertaald op allerlei gebieden. Deze vertalen zich dan weer naar kleinere doelen:

Zo verlang ik naar fysieke vrijheid, veel energie en een vitaal lichaam.
Ik verlang naar innerlijke vrijheid om mezelf volledig toestemming te geven mijn zielsverlangen te leven.
Ik verlang naar financiële vrijheid om meer plezier en creatiekracht te ervaren.
Ik verlang naar vrijheid in bewustzijn, vrij van afleiding en manipulatie.
Voel je het verschil?

Voel je de energie achter de verlangens? Merk je dat dit energetisch veel sterker is dan bijvoorbeeld: ik wil afvallen, ik wens meer geld, ik volg mijn hart etc.  Kun je je ook voorstellen als je je focust op je achterliggende doel je ten alle tijden dit gevoel kunt oproepen om zo weer motivatie te voelen? Energetisch werkt het zo dat je door je emotie een extra boost geeft aan je verlangen. Daarom is het makkelijk om het te manifesteren.

Wat is jouw achterliggend doel?

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd of jij de achterliggende energie van jouw doelen en verlangens kunt vertalen. En ik wil je heel graag uitnodigen dit ook te delen.

Meekijken?

Wil je graag samen voelen naar jouw achterliggende doelen dan nodig ik je uit een afspraak te maken voor een gratis Zielsinspiratiegesprek.